Data: 2006-03-25 12:52:41
Temat: Re: Płyty indukcyjne
Od: <assp>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > zastanawiam sie nad kupnem p3yty indukcyjnej. Czy mo?ecie podzielia sie
> > swoimi uwagi dotycz?cymi ich u?ytkowania? Czy s? bezpieczne?
>
> Co masz na myśli, pytając , czy bezpieczna?
> Nie oparzysz sie, to pewne, bo temperaturę na takiej kuchni wytwarza
> garnek. Im bardziej zelazny,tym lepszy.
> Na takiej kuchni uzywa sie tylko garnkow stalowych badz
> zeliwnych, wiec kupujac taka plyte musisz dostosowac do niej wszystkie
> gary.Stal nierdzewna nie wchodzi w gre.
> Wielka zaleta takiej plyty jest to, ze zawsze pozostaje czysta i na jej
> powierzchni nic sie nie przypali, jak wykipi.
> Druga zaleta - bardzo szybko mozna doprowadzic plyny do wrzenia.
> Troche "buczy" przy nastawieniu na najwieksza moc, ale to nie przeszkadza.
> A szkodliwosc promieniowania magnetycznego? Mozna sobie darowac.
> Zakladam, ze jezeli dopuszcza sie wyrob na wszystkie rynki swiata , to
> ktos to bada.No i nie stoisz nad ta kuchnia caly czas.
> Radio grajace metr od plyty nie lapie zaklocen tak jak od np. mikrofali.
> Wada tej plyty dosc zasadnicza to cena...
> G
Jaki model używasz, lub możesz polecić?
Być może jest jakaś firma, która rozwiązaniami wyprzedza konkurencję?
|