From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Po nigeryjsku czyli jak?
Date: Mon, 30 Sep 2002 23:08:15 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <5...@4...com>
References: <anah1i$e81$1@news.gazeta.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 35
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!nntp1.phx1.gblx.net!nntp.gblx.net!nntp.gblx.net!newsfeed.news
2me.com!newshosting.com!news-xfer1.atl.newshosting.com!news-out.nuthinbutnews.c
om!propagator2-sterling!news-in-sterling.newsfeed.com!corp-goliath.newsgroups.c
om!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:127338
Ukryj nagłówki
On Mon, 30 Sep 2002 21:51:46 +0000 (UTC), "izabela Sowula"
<i...@N...gazeta.pl> wrote:
>Bylam na party dzieciecym w sobote i przewidujacy rodzice podali cieple danie
>dla zmaltretowanych mamus (a gdzie byli tatusiowie...???).
>To, co mi zasmakowalo okrutnie to ichnie mieso, jakos tak ponoc ugorowane
>kawalki wola w wodzie z sola, pieprzem, tymiankiem, odrobina curry etc ( o to
>etc tez sie pytam ) do miekkosci a potem sie to mieso gleboko smazy.
>Cos mi to nie wyszlo takie jak powinno i tu pytanie - czy ktos wie, jak to
>robic?
>
>z powazaniem Iza z zamrazarka pelna miesa (roznego)
Niby w Nigerii mieszkalam, niby jadlam rozne rzeczy, ale to, o
czym piszesz z niczym mi sie nie kojarzy, chyba do autora
najsiwezszego tego przysmaku muissz walic. ja tam tylko jadalam
suje, ktorej warianty powodowaly, ze oczy mi wypadaly, a dym
pedzil uszami oraz te slynne wlochate skory swinskie smazone w
panierce (slodkiej) a la ciasto nalesnikowe...ale ta skora w
kawalkach to albo byla surowa albo ugotowana, bo gumiaste jak
cholera (to znaczy jedno nadgryzlam z:
- ze spoznionego refleksu
- grzecznosci dla gospodarzy
i gumowato sie to zachowywalo... procz tego jadlam groundnut stew
ale to ma sos....
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|