Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.mega.net.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Podgrzewanie pizzy w mikrofalówce... ;-)))
Date: Wed, 7 Nov 2001 23:04:24 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 29
Sender: j...@p...onet.pl@raya.kabaty.2a.pl
Message-ID: <9scb64$skg$1@news.onet.pl>
References: <9sb5sa$3sv$1@news.onet.pl> <9sb6p3$pnn$1@news.tpi.pl>
<3...@w...net>
NNTP-Posting-Host: raya.kabaty.2a.pl
X-Trace: news.onet.pl 1005170692 29328 213.25.123.146 (7 Nov 2001 22:04:52 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 7 Nov 2001 22:04:52 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4807.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:79625
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:3BE995AA.5F679355@west.net...
>
>
> Monika wrote:
> >
> > z tego co wiem to pizza amerykanska charakteryzuje sie grubym spodem,
> > natomiast pizza wloska ma spod duzo cienszy, nie wiem jak to jest jesli
> > chodzi o sam sklad ciasta.....
>
>
> Uogolnianie nigdy nikomu na dobre nie wyszlo. W kazdej porzadnej
> pizzerni w USA mozna dostac pizze do wyboru na grubym lub cienkim
> spodzie, albo na bardzo grubym spodzie, pizza neapolitanska zwana
> rowniez pan pizza, co po polsku brzmi smiesznie, a po angielsku znaczy
> pizza z garnka (patelni).
>
Magdo, ale co w takim razie należy rozumieć Jak się czyta w instrukcji
obsługi kuchenki mikrofalowej "pizza w stylu amerykańskim" i do tego
informacja 13 minut jak każda inna ma napisane 7. Te co wkładałam wyszły
gorące i chrupkie a wstawiałam na 7, ale kiedy mam się zdecydować na 13?
Oczywiście wstawiałam zamrożoną...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|