Data: 2001-11-07 22:04:24
Temat: Re: Podgrzewanie pizzy w mikrofalówce... ;-)))
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:3BE995AA.5F679355@west.net...
>
>
> Monika wrote:
> >
> > z tego co wiem to pizza amerykanska charakteryzuje sie grubym spodem,
> > natomiast pizza wloska ma spod duzo cienszy, nie wiem jak to jest jesli
> > chodzi o sam sklad ciasta.....
>
>
> Uogolnianie nigdy nikomu na dobre nie wyszlo. W kazdej porzadnej
> pizzerni w USA mozna dostac pizze do wyboru na grubym lub cienkim
> spodzie, albo na bardzo grubym spodzie, pizza neapolitanska zwana
> rowniez pan pizza, co po polsku brzmi smiesznie, a po angielsku znaczy
> pizza z garnka (patelni).
>
Magdo, ale co w takim razie należy rozumieć Jak się czyta w instrukcji
obsługi kuchenki mikrofalowej "pizza w stylu amerykańskim" i do tego
informacja 13 minut jak każda inna ma napisane 7. Te co wkładałam wyszły
gorące i chrupkie a wstawiałam na 7, ale kiedy mam się zdecydować na 13?
Oczywiście wstawiałam zamrożoną...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|