Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.atman.pl!newsfeed.tpinterne
t.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Dany ST" <s...@n...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Podlasia czar...:)
Date: Mon, 2 Aug 2004 00:07:08 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 27
Message-ID: <cejpmi$j62$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <cei2c5$suu$1@inews.gazeta.pl> <ceic5v$d35$1@nemesis.news.tpi.pl>
<ceifj3$3gj$1@bialystok.bsk.vectranet.pl> <ceim4o$io0$1@news.lublin.pl>
NNTP-Posting-Host: cmq223.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1091398163 19650 83.31.144.223 (1 Aug 2004 22:09:23 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 1 Aug 2004 22:09:23 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:209805
Ukryj nagłówki
> Od Kodnia po Kruszniany?
w kodniu jest - noo ze 2-3 lata temu byl jeszcze - cos jak klasztor czy
zakon.. wozilem tam babcie na "wczasy" z rozancem:) w kazdym badz razie
mozna tam bylo zjesc , gotowane przez "ichniejsza" stolowke specjaly.. male
pieniadze a naprawde dobre rzeczy.. inna sprawa ze ja z podlasia wiec dl
mnie innaczej smakuja..
- ktos juz wspominal o parowancach - niezle sa bez nadzienia, z kwasna
solona i czosnkowana smietana, badz na slodko - tez ze smietana (moj
deliszys to smietana z takim wiejskim twarogiem z miodem i cukrem)
- wszystko z kartofli.. pierogi (gdzies w kodniu na pewno znajdziesz -
sezon- male przydomowe barki - polecam szukac w okolicach kosciola), pierogi
z soczewica (u mnei w domu norma) i z czym popadnie..
- wiem ze zaglebiajac sie bardzo w teren mozna spotkac zajebiszcza kuchnie z
nawizaniami do sasiadow - bylego wielkiego brata.. to dopiero sa kosmiczne
wyzerki..
odkrywac jest co - trzeba tylko dobrze szukac - polecam pytac o zarelko w
kwaterach - czesto za niewielkie pieniadze mozna wpasc na obiad "dosiadany"
bedac pod namiotem wlasnie tak sie stolowalem:)
powodzenia w odkrywaniu
:)
Dany
|