Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: onet <o...@t...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Podroż domowego smalcu
Date: Tue, 08 Jul 2003 21:13:10 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 22
Sender: k...@p...onet.pl@62.233.159.34
Message-ID: <bef4qj$nh3$2@news.onet.pl>
References: <beeioq$d9n$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 62.233.159.34
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
X-Trace: news.onet.pl 1057691283 24099 62.233.159.34 (8 Jul 2003 19:08:03 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 8 Jul 2003 19:08:03 GMT
User-Agent: KNode/0.7.2
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:163581
Ukryj nagłówki
Pusia wrote:
> Witam !!
> Mam zamiar zabrac w podroz ponad 25 godzinna pare słoikow
> swojskiego,własnorecznie robionego smalcu z cebulkai s kwareczkami w
> słoiczkach.Takie specjalne zamowienie dostałam od cudzoziemcow,ktorzy
> poprobowawszy go u mnie domagaja sie dokładki z dowozem na miejsce.
> Czy myslicie,ze dowioze go po jednej dobie w cieplym autokarze bez zadnego
> zapaszku i innych przykrych takich tam?A moze przed podroza na jeden dzien
> wrzucic do zamrażarki?
> Prosze o rade.
> Pusia a czasami Beata
Wiozłam kiedyś w podobnych warunkach kiełbasę - zamroź jeden lub dwa
woreczki z lodem (taki zwykły lód do napojów) a nastepnie wpakuj do
reklamówki razem ze schłodzonym porządnie smalcem, szczelnie zawiń i opakuj
ręcznikami, ciuszkami i co tam jeszcze masz.
Sposób sprawdzony :))
Aha, musisłabyś spakować się "w ostatniej chwili" - jak najkrócej przed
wyjazdem.
pzdr i miłej podróży
olga
|