Data: 2003-07-08 19:13:10
Temat: Re: Podroż domowego smalcu
Od: onet <o...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pusia wrote:
> Witam !!
> Mam zamiar zabrac w podroz ponad 25 godzinna pare słoikow
> swojskiego,własnorecznie robionego smalcu z cebulkai s kwareczkami w
> słoiczkach.Takie specjalne zamowienie dostałam od cudzoziemcow,ktorzy
> poprobowawszy go u mnie domagaja sie dokładki z dowozem na miejsce.
> Czy myslicie,ze dowioze go po jednej dobie w cieplym autokarze bez zadnego
> zapaszku i innych przykrych takich tam?A moze przed podroza na jeden dzien
> wrzucic do zamrażarki?
> Prosze o rade.
> Pusia a czasami Beata
Wiozłam kiedyś w podobnych warunkach kiełbasę - zamroź jeden lub dwa
woreczki z lodem (taki zwykły lód do napojów) a nastepnie wpakuj do
reklamówki razem ze schłodzonym porządnie smalcem, szczelnie zawiń i opakuj
ręcznikami, ciuszkami i co tam jeszcze masz.
Sposób sprawdzony :))
Aha, musisłabyś spakować się "w ostatniej chwili" - jak najkrócej przed
wyjazdem.
pzdr i miłej podróży
olga
|