Data: 2006-10-11 09:03:58
Temat: Re: "Polska" kawa
Od: JerzyN <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
eM eL napisał(a):
> "*piotr'ek*" <piotr*eknusun@gazetaskasuj.pl> wrote in message
> news:egfhb0$580$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> A po co? Mam kawę ręcznie zmieloną, mam ekspres, mam pyszne espresso.
>
> Recznie? To do dupy. Kawa musi byc zmielona w sposob powtarzalny, drobny i
> musi sie to odbyc szybko, najlepiej w mlynku typu "burr." Poza tym -
> ziarenka ktore kupujesz w Polsce odbyly raczej dluga i czesto niezbyt
> luksusowa podroz (i skladownaie...) [...]
W sieci znajdziesz odpowiedź dlaczego w XVI-XVIII wieku kawa dostępna w
Ameryce Pn była najlepsza.
;-)
pozdr. Jerzy
|