Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pomarancze Krysi Thompson
Date: Fri, 7 Dec 2001 10:45:23 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 29
Sender: j...@p...onet.pl@raya.kabaty.2a.pl
Message-ID: <9uq330$51f$1@news.onet.pl>
References: <3...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: raya.kabaty.2a.pl
X-Trace: news.onet.pl 1007718304 5167 213.25.123.146 (7 Dec 2001 09:45:04 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 7 Dec 2001 09:45:04 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4807.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:86308
Ukryj nagłówki
Użytkownik "fghfgh" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3C108D75.FBB8AFA4@poczta.onet.pl...
>
> pomarancze pokroic na plasterki tal pk 1/2 cm brgubosci, wrzucic
> do woreczka foliowego, wsypac duzo cukru, popotrazsac, wylozyc na
> blaszke, i do letniego piekarnika...tak na jakies 2 dni ;))
> wysuszaja sie, brazowieja na piekny kolor, z cukru robi sie
> swiecacy lukier prawie, a to co ucieknie z sokiem nablaszke
> wysycha i rbi sie fajny pomaranczowy cukir do zdrapywania...latam
> od tych pomaranczy raz najakis xzas, przewracam, otwieram drzwi
> do piecyka, zamykam, przykrecam, odkrecam, wesze i bardzo mi
> odpowaiada zapach...jak wyschna i beda sztywne i zloto brunatne
> to schowam, a potem zawiesze na choince na zlotej lub czerownej
> cienkiej wstazeczce...choinka u nas normalnie ma zlote orzechy,
> cukierki, koszyczki z roznymi czekoladkami, moze jakies
> pierniczki zwabie do domu do powieszenia na choinke..moze po
> prostu powinnam miec jadalna choinke
Znaczy te pomarańcze to są jadalne?
A ten letni piekarnik to ile ma stopni?
W nocy też je grzać?
I co ze wstążeczką?
One mają jakąś dziurkę? Przy wysychaniu robi się na środku?
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|