Data: 2007-06-10 10:58:52
Temat: Re: Pomidory w leczo
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Krzysztof Tabaczynski" <k...@w...pl> wrote in message
news:2198c$466bd520$57cfefc1$28862@news.chello.pl...
> Cześć!
>
> Czy do leczo należy dodawać pomidory
> ze skórą, czy bez skóry?
> Jak to robią węgrzy?
>
> ...mała wojenka w domu...
Czy to ważne jak robią Wegrzy? Ważne, aby tobie smakowało. Ja robię wyciąg z
papryki mielonej czerwonej i koncentratu pomidorowego:
http://groups.google.com/group/pl.rec.kuchnia/browse
_thread/thread/4a6a7c86c5665e/ecd2b705c2c05cd3?lnk=s
t&q=wyci%C4%85g+z+papryki&rnum=1#ecd2b705c2c05cd3
http://groups.google.com/group/pl.rec.kuchnia/browse
_thread/thread/a40bb239e5796eb1/6af36245d4f9c656?lnk
=st&q=wyci%C4%85g+z+papryki&rnum=2#6af36245d4f9c656
Na koniec dodaję pokrojone w ćwiartki i ze skórkami pomidory i krótko
zagotowuję - tak by straciły smak surowizny, ale się nie rozpadły.
|