Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!fargo.
cgs.poznan.pl!news.internetia.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mai
l
From: "Maria" <t...@b...gnet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pompa w ekspresie DeLonghi
Date: Fri, 1 Feb 2002 16:11:50 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 33
Message-ID: <a3eb3v$psp$1@news.tpi.pl>
References: <3...@i...pl> <a332ps$118$1@news.tpi.pl>
<3...@i...pl> <a35rh9$sns$1@news.tpi.pl>
<a3723t$dp1$1@news.tpi.pl> <3...@t...wroclaw.tpsa.pl>
NNTP-Posting-Host: pi134.katowice.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1012576192 26521 217.96.214.134 (1 Feb 2002 15:09:52 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 1 Feb 2002 15:09:52 +0000 (UTC)
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-Subject: Odp: Pompa w ekspresie DeLonghi
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:94374
Ukryj nagłówki
Użytkownik mamoc <m...@t...wroclaw.tpsa.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@t...wroclaw.tpsa.pl...
>
> Wszystkie te wloskie nie parzyly kawy dobrze. Na
> > sitku zostawalo blotko a kawa byla taka sobie.
> > Zmienilismy typ na Krups, zaparzyl kawe bardzo mocna a fusy na sitku sa
> > suche i zbite w twarda mase. Lepiej wg mnie wymien na inny egzemplarz
albo
> > inny typ. Wyprobuj. Jesli kawa jest dobrze zaparzona, to fusy sa
wycisniete
> > do sucha.
> > Napisz jak Ci poszlo. Hej.
> > Maria T.
> Mam ekspress DeLonghi i z moich obserwacji wynika ,że to co zostaje na
> sitku zależy od ilości wsypanej kawy:
> jesli wsypię pełno i jeszcze ubiję- po parzeniu jest zbita i sucha ,
> jesli wsypię nieubitą,niepełną na słabszą kawę - zostaje błoto.
> Magda M
---------------------------------------------------
Otoz niestety ten typ tak nie mial. Kawa byla dobrej jakosci, zmielona
swiezo specjalnie do ekspresu cisnieniowego , kupiona w sklepie pt: bodajze
Swiat Kawy czy cos podobnego, ubita calkiem dobrze i efekt jak zapodalam:
blotko i kawa de lura. Chyba jednak byly to jakies wybrakowane sztuki albo
nawet cala partiaa tych ekspresow. Moj chlop to sie smial i pytal sie
kobiety w sklepie "w ktorym miejscu ten ekspres ma to cisnienie 15 bar? Moze
w fabryce?"
W ekspresie KRUPSA nie musisz wcale ubijac kawy, a wrecz pisza aby nie
ubijac, ma cisnienie 8 bar a kawa jest SUPER.
Cieplutko pozdrawiam. Maria T.
|