Data: 2012-01-26 21:37:42
Temat: Re: Pomysł na...
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 26 Jan 2012 22:33:48 +0100, Paulinka napisał(a):
> XL pisze:
>> Dnia Thu, 26 Jan 2012 22:19:03 +0100, Paulinka napisał(a):
>>
>>> XL pisze:
>>>> Dnia Thu, 26 Jan 2012 22:02:17 +0100, Paulinka napisał(a):
>>>>
>>>>> XL pisze:
>>>>>> Dnia Thu, 26 Jan 2012 21:47:18 +0100, Paulinka napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>> XL pisze:
>>>>>>>> Dnia Thu, 26 Jan 2012 20:37:21 +0100, Paulinka napisał(a):
>>>>>>>>
>>>>>>>>> Mój własny urodzinowy jutrzejszy obiad, zrobiony przeze mnie niestety :-)
>>>>>>>>> Co byście mi zaserwowali smacznego?
>>>>>>>> Zupa krem z pieczarek/ z groszku zielonego.
>>>>>>>> http://www.gotujmy.pl/zupa-krem-z-pieczarek-,przepis
y,31300.html
>>>>>>>> http://www.kuron.com.pl/przepisy/art1660.html
>>>>>>>>
>>>>>>>> Albo:
>>>>>>>> Zupa krem z porów:
>>>>>>>> http://www.wielkiezarcie.com/recipe41024.html
>>>>>>>> http://pysznoscikrola.blogspot.com/2011/10/zupa-krem
-z-porow.html
>>>>>>>> http://wypiekizpasja.blox.pl/2011/10/Zupa-krem-z-por
ow.html
>>>>>>>>
>>>>>>>> Piersi kacze (ostatnio były w L|idl'u) z jabłkami (jabłka renety lub
>>>>>>>> boskop).
>>>>>>>> http://www.garnek.pl/duszko/15592081/pieczona-piers-
kaczki-z-jablkami
>>>>>>>> //wkładamy jabłka do pieczenia razem z kaczką, pieczemy pod przykryciem, na
>>>>>>>> końcu odkrywamy na 10 minut dla zrumienienia - kaczka będzie soczysta
>>>>>>>> dzięki jabłkom, które dadzą wilgoć i się rozpadną w pyszny sos
>>>>>>>>
>>>>>>>> Ziemniaki w cząstkach - pieczone.
>>>>>>>> http://paulako.blogspot.com/2011/11/pieczone-ziemnia
czki.html //ziemniaki
>>>>>>>> tylko wstępnie PODGOTOWAĆ! a nie ugotować
>>>>>>>>
>>>>>>>> Sałatka Waldorf.//bez kurczaka!
>>>>>>>> http://atinabc.blox.pl/2008/11/Salatka-Waldorf.html
>>>>>>>> http://www.przepisy.pl/przepis/salatka-waldorf
>>>>>>> Ja to chciałam tak od serca. Nawet jeśli to miałaby być grochówka.
>>>>>>> To dla mnie miało być smacznie, a nie dla wizytacji rodzinnej ;)
>>>>>> Jajecznicę zrób i podaj na gazecie, będzie smacznie i od serca :->
>>>>> Na obiad w sam raz :P
>>>>> BTW dziękuję za życzenia urodzinowe, przypuszczam, że gdybyś nie miała
>>>>> dla mnie żadnych, nie sprzedałabyś mi żadnego przepisu na cokolwiek
>>>>> smacznego (pomijam kopiuj wklej z internetu).
>>>> Copy-paste było z powodu pośpiechu, bo czasu do jutra masz mało. Wszak
>>>> przepisu na ciastpo francuskie też nie dostałas autorskiego od medei - np.
>>>> Co do życzeń - skoro urodzinowy obiad jutro (piatek, dzień powszedni), to
>>>> zakładam, ze urodziny też jutro. Zatem życzenia będą jutro.
>>>> Co zaś do "smaczności" - podałam Ci linki do samych pysznosci i gdybyś
>>>> tylko je przyrządziła, miałabyś okazję to d/ocenić.
>>> No to źle sformułowałam posta. Chciałam od Was przepis na Wasze ulubione
>>> danie, takie, za które dalibyście się pokroić. I właśnie takie chciałam
>>> sobie jutro zafundować w ramach swojego święta.
>>
>> Dobrze sformułowałaś - zlinkowałam Ci przepisy skladajace się na jeden z
>> ulubionych obiadów, takich, za które dalabym się pokroić. Nie wstukiwałam
>> ręcznie przepisów, ale pracowicie wyszukałam najbardziej zbliżone do moich
>> osobistych. I miałam rację, ze nie wstukiwałam - bo i po co, skoro wolisz
>> kupić gotowe ciasto francuskie i owinąć w nie cokolwiek i to jest dkla
>> Ciebie własnie TO, za co dałabyś się pokroic...
>
> Wole kupić gotowego fancuza, bo nie jestem mistrzem kuchni i sama go nie
> stworzę ot tak. A przepis Ewy do której pijesz mi się podoba, bo lubię i
> łososia i szpinak.
> Wybacz, jeśli uraziłam Cię posądzeniem o wklejanie bez ładu i składu
> przepisów.
OK, OK, ja tam nie gniewająca się o byle co :-)
> Na tak skonstruowanego posta pewnie napisałabym przepis na ogórkowa na
> żeberkach i kluski śląskie z sosem z pieczeni z szynki. Tyle.
Może. Gdyby nie słowo "urodzinowy".
--
XL
|