Data: 2005-08-24 14:48:55
Temat: Re: Pomysł na obiad
Od: Kinga 'Słowotok' Macyszyn <k...@b...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Migdalowa z gruszkami, mrrrr...
Mam ten przepis :))
A z brzoskwiniami i mascarpone? A cytrynowa? mrrrrau :))
I mam przepis na zwykłą śliwkową i na migdałowo-śliwkową :))
I na czekoladową też :))
> U Bliklego mozna dostac ciastka z ciasta francuskiego, na ktore nalozona
> jest przepolowiona sliwka wegierka skorka do dolu, pozniej pomazane
> lukrem, z powodzeniem mozna zmienic ksztalt na tartowy, proste i pyszne ;)
Lukier tak średnio lubię, chyba jednak posmakowały mi tarty własnej roboty,
zwłaszcza, że to się robi naprawdę szybko (u mnie "długo" to np. ciasto
drożdżowe, osobiście nie rozumiem co może być długiego w tarcie czyli
zagnieceniu ciasta, do lodówki, w te pół godziny robi się sos, potem na
blaszkę i do piekarnika, wyjąć, nałożyć owoce i sos i znowu do piekarnika)
:))
--
KingAM
'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]
|