Data: 2013-11-02 22:37:24
Temat: Re: Pora jak zagospodarowac
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 02 Nov 2013 22:33:47 +0100, Dariusz K. Ladziak napisał(a):
> Użytkownik Ikselka napisał:
>> Dnia Fri, 01 Nov 2013 16:37:40 +0100, Dariusz K. Ladziak napisał(a):
>>
>>> Surówka z porów _bez_ majonezu - tylko z oliwą albo dobrym,
>>> nierafinowanym olejem (rzepakowy, lniany).
>>
>> Majonez daję pół na pół ze śmietaną.
>
> Mozna pół na pół, można samą śmietanę - ale można (i to zupełnie inny
> smak wychodzi) tylko z odrobina oliwy lub surowego oleju.
Zależy od odmiany porów - jeśli to odmiana sałatkowa=łagodna, to olej/oliwa
owszem, ale jeśli pory są ostre, to śmietana i majonez łagodzą smak.
--
XL
W polskiej historii istnieją dwie tradycje, które mają taki sam wpływ na
nasze dzieje: pierwsza, niechlubna, to tradycja zaprzaństwa i zdrady, oraz
druga, chlubna - honoru i walki.
|