Data: 2005-12-10 13:30:06
Temat: Re: Potrawy z zawartością cynku
Od: "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ewa" <e...@o...pl> wrote in message
news:5bdb.0000004a.439ab055@newsgate.onet.pl...
> Czy znacie może jakieś przepisy na potrawy z dużą zawartością cynku?
Bogate w cynk sa produkty zwierzece, a szczegolnie mieso (wolowe i watroba),
jajka. No i owoce morza (a szczegolnie ostrygi) i ryby a takze fasole i
grochy, orzeczy, etc. Najlatwiej absorbowany jest cynk z czerwonego miesa i
watroby. Poniewaz mieso to podstawowy skladnik diety polskiej wiec masz
duze pole do popisu. Sama watrobke mozna przyrzadzic na dziesatki sposobow,
przerobic na paste, pasztet, etc.
><eMEL><
|