Message-ID: <3...@w...net>
From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Reply-To: m...@w...net
Organization: Bassett Design
X-Mailer: Mozilla 4.5 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en,pl
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Problem
References: <94c0jq$90s$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 31
Date: Sat, 20 Jan 2001 09:49:13 -0800
NNTP-Posting-Host: 207.71.222.5
X-Complaints-To: a...@a...com
X-Trace: newsfeed.avtel.net 980012911 207.71.222.5 (Sat, 20 Jan 2001 09:48:31 PST)
NNTP-Posting-Date: Sat, 20 Jan 2001 09:48:31 PST
X-Received-Date: Sat, 20 Jan 2001 09:48:31 PST (newsfeed.avtel.net)
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.ast
ercity.net!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!sunqbc.risq.qc.ca!c
pk-news-hub1.bbnplanet.com!news.gtei.net!newsfeed.skycache.com!Cidera!newsfeed.
avtel.net!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:41604
Ukryj nagłówki
Marek wrote:
>
> Hej
> Zwracam się do was z takim problemem mianowicie moja dziewczyna przychodzi
> dzisiaj na obiad i nie wiem jaka potrawą ją zaskoczyć. Może coś doradzicie
> Dzięki
Zrob kure w winie z ryzem i salata, mozesz to wszystko wczesniej
przygotowac, zebys nie musial siedziec w kuchni, jak ona przyjdzie.
Musisz miec, na dwie osoby
4 kawalki kury
1 szklanke dobrego bialego wytrawnego wina
1 szklanke rosolu z kostki
2 cebule
sol, pieprz do smaku
2 lyzki oliwy
Obsmaz kure na oliwie, gdy brazowa naokolo, przeloz do garnka, dodaj
pokrojona cebule do patelni, usmaz na zloto, przeloz do garnka. Dodaj
wino do patelni, zeskrob dno, przelej do garnka, dodaj rosol, sol i
pieprz, przykryj i dus na malym ogniu, az miekkie, okolo godziny. Mozesz
tez wstawic do piekarnika, na godzine na 180C.
Podaj z ziemniakami lub ryzem i salata.
To danie mozna trzymac cieple w piecu, czy na malutkim ogniu. Ogrzej
talerze w piecu przed nalozeniem na nie jedzenia, zeby potrawa dluzej
byla ciepla na stole.
Podaj z tym samym bialym wytrawnym winem, z ktorym gotowales.
Nie zapomnij o kwiatach, swiecach, ladnie ubranym stole, i spuszczonej
klapie na sedesie.
Magdalena Bassett
|