Data: 2003-06-23 17:20:41
Temat: Re: Problem z GOFRAMI
Od: "Asienka" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Rufikozo <r...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:bd6otm$aqt$...@n...onet.pl...
> Wypróbowałem kilka przepisów na gofry ale za każdym razem
> mam ten sam problem. Gofry zaraz po upieczeniu są chrupkie
> ale po kilku chwilach kiedy ostygną to zaraz flaczeją.
> Jak kupię gofra na dworcu do nawet jak jest zimny to jest zawsze
> chrupiący.
> Nie wiem co robię nie tak. Może to wina ciasta? Jak długo nalerzy je
> ubijać ? Może więcej albo mniej smarować gofrownicę olejem ? Może
> nastawić większą temperaturę ?
>
W gofrownictwie się nie specjalizuję ;), ale tu znajdziesz wskazówki co do
tej chrupkości, za których skuteczność nie odpowiadam bo nie próbowałam:
http://www.wizaz.pl/porady/censura.php?cmd=details&i
temid=252
Asienka z Białegostoku
|