Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Problem z GOFRAMI Re: Problem z GOFRAMI

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Problem z GOFRAMI

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "ACF" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Problem z GOFRAMI
Date: Wed, 25 Jun 2003 15:03:22 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 27
Sender: a...@p...onet.pl@pc48.wroclaw.sdi.tpnet.pl
Message-ID: <bdc6h5$f8p$1@news.onet.pl>
References: <bd6otm$aqt$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pc48.wroclaw.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1056546149 15641 213.76.198.48 (25 Jun 2003 13:02:29 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 25 Jun 2003 13:02:29 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:161012
Ukryj nagłówki

Ja wypróbowałam wiele przepisów i też miałam taki sam problem, ale wydaje mi
się,że udało mi się rozwiązać ten problem bo oststnimi czasy gofry wychodzą
chrupiące i nawet jak są zimne nie kapcieją. Sekret tkwi w tym,że nie dodaje
wogóle mleka tylko wodę mineralną (zazwyczaj mieszam pół na pół gazowaną i
niegazowaną). Po upieczeniu wykładam je na kratkę z piekarnika tak żeby
miały obieg powietrza z góry i z dołu. Poźniej też raczej nie przekładam ich
na żadne talerze (poza wyjątkiem smej konsumpcji :) ) bo flaczeją od strony
talerzowej.
A gofrownicy nie smaruje się żadnym tłuszczem bo tłuszczu jest dosyć w
gofrach.
Z głowy przepisu dokładnego nie pamiętam, ale postaram się podrzucić jutro.

Pozdrawiam
Agnieszka
Użytkownik "Rufikozo" <r...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bd6otm$aqt$1@news.onet.pl...
> Wypróbowałem kilka przepisów na gofry ale za każdym razem
> mam ten sam problem. Gofry zaraz po upieczeniu są chrupkie
> ale po kilku chwilach kiedy ostygną to zaraz flaczeją.
> Jak kupię gofra na dworcu do nawet jak jest zimny to jest zawsze
> chrupiący.
> Nie wiem co robię nie tak. Może to wina ciasta? Jak długo nalerzy je
> ubijać ? Może więcej albo mniej smarować gofrownicę olejem ? Może
> nastawić większą temperaturę ?
>


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
25.06 Wkn
27.06 ACF
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6