Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 349


« poprzedni wątek następny wątek »

151. Data: 2015-02-14 12:26:24

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sat, 14 Feb 2015 07:46:15 +0100, bbjk napisał(a):

> Jadu kieleckiego w wydaniu zapuchowanym nie znam

To nic, widać, że też z Kielc jesteś - jad ten sam.
3-|

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


152. Data: 2015-02-14 12:28:29

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sat, 14 Feb 2015 09:14:32 +0100, Qrczak napisał(a):

> Dnia 2015-02-14 08:12, obywatel XL uprzejmie donosi:
>> Dnia Fri, 13 Feb 2015 21:24:21 +0100, Qrczak napisał(a):
>>> Dnia 2015-02-12 21:40, obywatel XL uprzejmie donosi:
>>>> Dnia Thu, 12 Feb 2015 14:29:04 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>>> "XL"<i...@g...pl> wrote in message
>>>>> news:tj5l0pmsm759$.1c6uvjn4c5ec9$.dlg@40tude.net...
>>>>>> Dnia Thu, 12 Feb 2015 19:29:53 +0100, Qrczak napisał(a):
>>>>>>> Dnia 2015-02-12 18:47, obywatel XL uprzejmie donosi:
>>>>>>>> Dnia Thu, 12 Feb 2015 10:29:28 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>>>>>>
>>>>>>>>> "Puszek jej niewinności" albo "puszek mego panieństwa" - genialne!
>>>>>>>>
>>>>>>>> Ściągnięte od Mickiewicza - "kobieto, puchu marny".
>>>>>>>> Wielkiemico, tyszmipoeta. Przetwarza, a nie tworzy.
>>>>>>>
>>>>>>> Ależ przecież wszystko jest przetworem. Albo marnym. Albo zmarynowanym.
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> Ho ho, no to ten Mickiewicz TO dopiero (prze)twórca był! No zero
>>>>>> oryginalności! same podróby wszędzie :-}
>>>>>>
>>>>>> PS. ...tylko czemu jakoś zawsze to miernota od Poety kopiuje, a nigdy
>>>>>> odwrotnie...
>>>>>> :->
>>>>>
>>>>> Dla Ciebie, być moze, Mickiewiczy jest tu ideałem do naśladowania,
>>>>> ale mi się puszek niewinności dużo bardziej podoba niż puch marny.
>>>>
>>>> ...ponieważ nie znasz współczesnego Mickiewiczowi znaczenia słowa "marny",
>>>> gdyż, jak już wiemy, nie chodziłeś do LO 3-)
>>>> Ja (chodziłam, więc) je znam - i dlatego bardzo, ale to BARDZO mi się ten
>>>> mickiewiczowski marny puch podoba.
>>>
>>> Ale że z Adamem?
>>>
>>> Q
>>
>> Tekst drukowany zbyt skomplikowany? - zrob sobie rozbiór logiczny zdań, to
>> zrozumiesz. Oj, upssss, rozbiór logiczny to tylko jesli masz odpowiednie
>> wykształcenie...
>
> Mam.

I cóż z tego - jak widać po rozumieniu tekstu.

> Natomiast Tobie brak tego czegoś, co jest, przykre ale prawdziwe,
> niewyuczalne.
>

Wiem! - "kieleckiego jadu"!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


153. Data: 2015-02-14 12:30:08

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sat, 14 Feb 2015 09:14:39 +0100, Qrczak napisał(a):

> Dnia 2015-02-14 08:40, obywatel XL uprzejmie donosi:
>> Dnia Fri, 13 Feb 2015 16:10:08 -0600, Pszemol napisał(a):
>>> "XL"<i...@g...pl> wrote in message
>>> news:1g2s9tiibpzlw$.s75r8irg9xef$.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Fri, 13 Feb 2015 13:28:28 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>>> "XL"<i...@g...pl> wrote in message
>>>>> news:mcfms8vqeg2i$.quwk441w8lyc$.dlg@40tude.net...
>>>>>> Dnia Fri, 13 Feb 2015 12:46:01 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>>> a już w dodatku (o zgrozo!) rzeczywi÷cie "Francuzi tłumnie siý jýzyka
>>>>>>>> polskiego uczyli":
>>>>>>>> "(...)w 1840 roku obj˘ł katedrý jýzyków słowiańskich w Collčge de
>>>>>>>> France,
>>>>>>>> (...) Na wykłady Mickiewicza uczýszczało wielu znanych twórców,
>>>>>>>> działaczy
>>>>>>>> i my÷licieli, w tym George Sand[19]." (za Wiki)
>>>>>>>
>>>>>>> Ja znam osobiście osobę która studiowała japonistykę w Polsce,
>>>>>>> co wcale nie znaczy że Polacy się tłumnie języka japońskiego uczą.
>>>>>>
>>>>>> JEDNĄ? - no to fakt, jedna nie znaczy. Ale wiesz, JEDNAK się tłumnie
>>>>>> uczą:
>>>>>> http://tiny.pl/q3wcz
>>>>>> Znasz może kursy, które trwają pomimo braku kursantów?
>>>>>
>>>>> Ty jednak masz poważny problem z wyciąganiem wniosków z argumentów.
>>>>
>>>> Z wyciąganiem wniosków, jakich OCZEKUJESZ - na pewno.
>>>
>>> Dokładnie. Nie bardzo wiem jak mam pisać żeby do nawet Ciebie trafiło.
>>> Musiałbym każde zdanie obkładać 2-3 zdaniami tłumaczenia którego
>>> inni grupowicze tutaj zdecydowanie nie potrzebują... Jesteś wyjątkowa :-)
>>
>> Owszem, w tym towarzystwie jak widzę niestety jestem, czym jestem
>> zszokowana wręcz. Tzn tym, że ani Ty, ani (Twoi raptem trzej) "inni
>> grupowicze" z pogardą piszący o "słowiańskim Mickiewiczu" CZYLI nie mający
>> jak i Ty bladego pojęcia o jego poezji wydawanej na łamach europejskich
>> czasopism i przez europejskich wydawców, czyli nie mający bladego pojęcia o
>> tak wszechznanej sprawie jak pół zycia Mickiewicza spędzone w Paryżu,
>> zapewne tak samo jak Ty nie mają pojęcia i o ówczesnym znaczeniu słowa
>> "marny", jak też o obliczaniu ad hoc objętości własnego garnka czy też o
>> zasadzie działania rozgałęźnika do prądu. Rozmowa z Tobą mnie już za bardzo
>> męczy, abym chciała ją ciągnąć, bez końca i co krok musząc wyjaśniać
>> PODSTAWY WIEDZY OGÓLNEJ, uważane tutaj za jakieś niewiadomoco. To mnie
>> wręcz krępuje.
>
> Foch?
> Trzaśnięcie drzwiami?
>

Bo za mało "jadu kieleckiego"? - no tak, zwykle jest go mnóstwo, więc tym
razem chyba zszokowanaś...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


154. Data: 2015-02-14 12:30:54

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sat, 14 Feb 2015 10:47:52 +0100, krys napisał(a):

> XL wrote:
>
>> Dnia Fri, 13 Feb 2015 20:30:17 +0100, krys napisał(a):
>>
>>> A ty bedziesz nam tu standardy wyznaczać. Zwłaszcza bulwą jako korzeniem
>>> spichrzowym ziemniaka.
>>
>> Bulwa ziemniaka to podziemne organy spichrzowe.
>
> Mam ten korzeń przywlec żywcem z ogrodów?
>
> Proszę bardzo:
>
> "Mam tam MIĘKISZ SPICHRZOWY w jego korzeniach (jak zresztą u wszystkich
> roślin, nie tylko u tych, u których okiem ignoranta widzisz ZGRUBIENIA
> SPICHRZOWE jak u rzodkiewki czy buraka lub KORZENIE SPICHRZOWE jak
> u ziemniaka)."
> Prawa autorskie zachowaj dla potomnych.

Poszukaj więcej - jedna jaskółka... itp.
3-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


155. Data: 2015-02-14 13:05:08

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 13 Feb 2015 16:13:29 -0600, Pszemol napisał(a):

> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
> news:54de5f1c$0$2166$65785112@news.neostrada.pl...
>> Jeśli natomiast rżnięciu miałby podlegać "puch", to wydaje mi się, że w
>> tym fragmencie cytowanym przez Jarosława autor miał na myśli coś zupełnie
>> innego pod tym "puszkiem niewinności" niż Mickiewicz pod "puchem marnym".
>> ;-) No, ale może się mylę.
>
> Dokładnie - od samego początku oprotestowałem to wybitnie *niewłaściwe*
> skojarzenie XL jakie zrobiła z Mickiewiczem.

Skojarzenia Ci nie "zrobiłam" - to TWOJE skojarzenie, sam je sobie
"zrobiłeś". Cóż, jakie rozumienie, takie kojarzenie. Sam piszesz -
NIEWŁAŚCIWE.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


156. Data: 2015-02-14 13:09:52

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: krys <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

XL wrote:

> Dnia Sat, 14 Feb 2015 10:47:52 +0100, krys napisał(a):
>
>> XL wrote:
>>
>>> Dnia Fri, 13 Feb 2015 20:30:17 +0100, krys napisał(a):
>>>
>>>> A ty bedziesz nam tu standardy wyznaczać. Zwłaszcza bulwą jako
>>>> korzeniem spichrzowym ziemniaka.
>>>
>>> Bulwa ziemniaka to podziemne organy spichrzowe.
>>
>> Mam ten korzeń przywlec żywcem z ogrodów?
>>
>> Proszę bardzo:
>>
>> "Mam tam MIĘKISZ SPICHRZOWY w jego korzeniach (jak zresztą u wszystkich
>> roślin, nie tylko u tych, u których okiem ignoranta widzisz ZGRUBIENIA
>> SPICHRZOWE jak u rzodkiewki czy buraka lub KORZENIE SPICHRZOWE jak
>> u ziemniaka)."
>> Prawa autorskie zachowaj dla potomnych.
>
> Poszukaj więcej - jedna jaskółka... itp.

Po co?I tak każdy wie, że jak Ciebie za rękę złapać, to powiesz, że ręka nie
Twoja. Kot już zdechł od wywracania.

--
Pozdrawiam
J.

www.kontestacja.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


157. Data: 2015-02-14 13:10:25

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 13 Feb 2015 16:08:42 -0600, Pszemol napisał(a):

> "XL" <i...@g...pl> wrote in message
> news:11scf7lgqbuxu.1fubzem3xo45x$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Fri, 13 Feb 2015 13:25:55 -0600, Pszemol napisał(a):
>>
>>> "XL" <i...@g...pl> wrote in message
>>> news:2aso1wz4orhu$.1xmbzisri7pkc$.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Fri, 13 Feb 2015 12:46:01 -0600, Pszemol napisał(a):
>>>>
>>>>> Nie wiem co zrobiłaś niedawno z czytnikiem niusów ale odkręć
>>>>> to co zmieniłaś bo popsułaś bardzo polskie znaki diakrytyczne....
>>>>
>>>> Też nie wiem, ale
>>>
>>> ... już naprawiłam, no nie? :-)
>>
>> Niczego nie zrobiłam. Po prostu jak widzisz AKURAT już nie było w moim
>> poście cytatów z innych osób, które być może miały zły charset. Tego mnie
>> uczyli... nie, nie w LO, trochę później.
>
> Ktoś Cię oszukał albo sam nie wiedział co gada i bajał głupoty.

"Na początku koniecznie odznaczamy opcję Odpowiedz na wiadomości używając
formatu, w jakim zostały wysłane. Domyślnie OE [i nie tylko OE - p. XL] ma
zaznaczoną tę opcję, co nie jest dobre, ponieważ odpowiadając na post o
niepoprawnym kodowaniu, generujemy w ten sposób kolejny niepoprawny. Gdy
ktoś wyśle post zakodowany w "utf-8", "ISO-8859-1", "Windows-1250" itp. -
automatycznie nasza odpowiedź "pójdzie" na grupę z takim właśnie
kodowaniem."
http://wincat2.klub.chip.pl/news/oekonf.htm

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


158. Data: 2015-02-14 13:15:04

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sat, 14 Feb 2015 13:09:52 +0100, krys napisał(a):

> XL wrote:
>
>> Dnia Sat, 14 Feb 2015 10:47:52 +0100, krys napisał(a):
>>
>>> XL wrote:
>>>
>>>> Dnia Fri, 13 Feb 2015 20:30:17 +0100, krys napisał(a):
>>>>
>>>>> A ty bedziesz nam tu standardy wyznaczać. Zwłaszcza bulwą jako
>>>>> korzeniem spichrzowym ziemniaka.
>>>>
>>>> Bulwa ziemniaka to podziemne organy spichrzowe.
>>>
>>> Mam ten korzeń przywlec żywcem z ogrodów?
>>>
>>> Proszę bardzo:
>>>
>>> "Mam tam MIĘKISZ SPICHRZOWY w jego korzeniach (jak zresztą u wszystkich
>>> roślin, nie tylko u tych, u których okiem ignoranta widzisz ZGRUBIENIA
>>> SPICHRZOWE jak u rzodkiewki czy buraka lub KORZENIE SPICHRZOWE jak
>>> u ziemniaka)."
>>> Prawa autorskie zachowaj dla potomnych.
>>
>> Poszukaj więcej - jedna jaskółka... itp.
>
> Po co?I tak każdy wie, że jak Ciebie za rękę złapać, to powiesz, że ręka nie
> Twoja.

Nigdzie tak nie mówię. Jeden błąd nie dyskwalifikuje - ale czepianie się
wciąż tego jednego, aby własnych wiele usprawiedliwić...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


159. Data: 2015-02-14 13:38:45

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: krys <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

XL wrote:

> Dnia Sat, 14 Feb 2015 13:09:52 +0100, krys napisał(a):
>
>> XL wrote:
>>
>>> Dnia Sat, 14 Feb 2015 10:47:52 +0100, krys napisał(a):
>>>
>>>> XL wrote:
>>>>
>>>>> Dnia Fri, 13 Feb 2015 20:30:17 +0100, krys napisał(a):
>>>>>
>>>>>> A ty bedziesz nam tu standardy wyznaczać. Zwłaszcza bulwą jako
>>>>>> korzeniem spichrzowym ziemniaka.
>>>>>
>>>>> Bulwa ziemniaka to podziemne organy spichrzowe.
>>>>
>>>> Mam ten korzeń przywlec żywcem z ogrodów?
>>>>
>>>> Proszę bardzo:
>>>>
>>>> "Mam tam MIĘKISZ SPICHRZOWY w jego korzeniach (jak zresztą u wszystkich
>>>> roślin, nie tylko u tych, u których okiem ignoranta widzisz ZGRUBIENIA
>>>> SPICHRZOWE jak u rzodkiewki czy buraka lub KORZENIE SPICHRZOWE jak
>>>> u ziemniaka)."
>>>> Prawa autorskie zachowaj dla potomnych.
>>>
>>> Poszukaj więcej - jedna jaskółka... itp.
>>
>> Po co?I tak każdy wie, że jak Ciebie za rękę złapać, to powiesz, że ręka
>> nie Twoja.
>
> Nigdzie tak nie mówię. Jeden błąd nie dyskwalifikuje - ale czepianie się
> wciąż tego jednego, aby własnych wiele usprawiedliwić...

Masz oczywiście na myśli wczorajszą swoją czkawkę pe ha:->
Projektujesz...

--
Pozdrawiam
J.

www.kontestacja.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


160. Data: 2015-02-14 13:56:33

Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sat, 14 Feb 2015 13:38:45 +0100, krys napisał(a):

> XL wrote:
>
>> Dnia Sat, 14 Feb 2015 13:09:52 +0100, krys napisał(a):
>>
>>> XL wrote:
>>>
>>>> Dnia Sat, 14 Feb 2015 10:47:52 +0100, krys napisał(a):
>>>>
>>>>> XL wrote:
>>>>>
>>>>>> Dnia Fri, 13 Feb 2015 20:30:17 +0100, krys napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>> A ty bedziesz nam tu standardy wyznaczać. Zwłaszcza bulwą jako
>>>>>>> korzeniem spichrzowym ziemniaka.
>>>>>>
>>>>>> Bulwa ziemniaka to podziemne organy spichrzowe.
>>>>>
>>>>> Mam ten korzeń przywlec żywcem z ogrodów?
>>>>>
>>>>> Proszę bardzo:
>>>>>
>>>>> "Mam tam MIĘKISZ SPICHRZOWY w jego korzeniach (jak zresztą u wszystkich
>>>>> roślin, nie tylko u tych, u których okiem ignoranta widzisz ZGRUBIENIA
>>>>> SPICHRZOWE jak u rzodkiewki czy buraka lub KORZENIE SPICHRZOWE jak
>>>>> u ziemniaka)."
>>>>> Prawa autorskie zachowaj dla potomnych.
>>>>
>>>> Poszukaj więcej - jedna jaskółka... itp.
>>>
>>> Po co?I tak każdy wie, że jak Ciebie za rękę złapać, to powiesz, że ręka
>>> nie Twoja.
>>
>> Nigdzie tak nie mówię. Jeden błąd nie dyskwalifikuje - ale czepianie się
>> wciąż tego jednego, aby własnych wiele usprawiedliwić...
>
> Masz oczywiście na myśli wczorajszą swoją czkawkę pe ha:->

To pe-ha to hasłowe ujęcie całego łańcuszka.

> Projektujesz...

Raczej nie.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 10 ... 15 . [ 16 ] . 17 ... 30 ... 35


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Gdyby ktoś chcial zmierzyć pH swojego chlebowego zakwasu lub pH swojego ciasta...
Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Jak się ma tycie i szczuplenie do E= mc kwadrat?
ciekawostka kulinarna
gęsi pipek

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »