Data: 2000-12-07 19:50:24
Temat: Re: Prodziz - jak go uzywac :)
Od: "Paulina" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Izabela Modzelewska <k...@m...gov.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:013f01c05f60$9d44ba00$0...@m...mofnet.go
v.pl...
> Pierwszy raz w zyciu jestem posiadaczka prodziza... kiedys zawsze jest ten
> pierwszy raz.
> Mam kilka pytan. Czy moge piec w nim zarowno ciasta jak i kurczaka? Chodzi
> mi o to czy po upieczeniu mieska, upieczone potem w tym samym prodzizu
> ciasto bedzie pachnialo tak jak trzeba... Jak zapobiec ewentualnym bledom?
> Czy mozna w prodzizu uzywac foliowego rekawa do pieczenia? Na opakowaniu
nic
> nie ma o prodzizach, ale moze mozna?
>
> Dziekuje za pomoc
> Iza Modzelewska
W prodizu mozna prawie wszystko! Niedawno wylaczyli (i nikt nie wie kiedy
znowu wlacza...) gaz w moim bloku, wiec nie mam innego wyjscia jak
przygotowywanie potraw w elektrycznym prodizu. Po sugestiach otrzymanych z
grupy (i znajomych) zrobilam m.in.:
- udko/piersi kurczacze z warzywami (wloszczyzna lub mrozonka Hortexu)
- cielecine w malych kawalkach
- ziemniaki w plasterkach (z odrobina smalcu ze skwarkami) - REWELACJA!
- brokuly, kalafiora, marchewke krojona w zapalki
- podgrzalam gotowe golabki ze sklepu ;) itp.
- oraz przymierzam sie do schabu
Jak dotad uzywalam prodiza (jesli w ogole) tylko do ciast, ale przekonalam
sie, ze to calkiem fajny wynalazek rowniez do innych dan :)
Pozdrawiam
Paulina
|