Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!nemesis.news.
tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "bea" <b...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Proszę o jakieś wariacje z soczewicy :)
Date: Thu, 31 Mar 2005 14:03:02 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 31
Message-ID: <d2gp62$pum$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <3...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: host-ip97-225.crowley.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1112270851 26582 62.111.225.97 (31 Mar 2005 12:07:31
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 31 Mar 2005 12:07:31 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:236093
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Enpi" <e...@o...pl> napisał w wiadomości
news:39a6.00001e42.424a8883@newsgate.onet.pl...
> Witam wiosennie i serdecznie,
>
>
> Googlowałam, googlowałam, ale na zbyt wiele ciekawych przepisów nie udało
> mi
> się trafić.
> Więc jak zwykle kieruję swoją wielką prośbę do Szanownych Grupowiczów.
> Prośba jak w temacie.
> Co można dobrego upichcić z soczewicy,
> i tej zielonej i tej brązowej.
> Sałatki, zupki i inne przepisy będą mile widziane i z góry za nie bardzo
> dziękuję.
Witam
Ostatnio zrobiłam paste na kanapki, a oto przepis: marchew i pietruszkę
zetrzeć na tarce dodać zeszkloną cebule, wypłukaną soczewicę (1,5 szklanki)
zalac to wodą i ugotować tak by woda wyparowała, a soczewica i warzywa
zmiękły, należy często mieszać bo gdy wody jest mniej to lubi się przypalić,
sól i pieprz do smaku, można jeszcze dodać 2 lyżeczki przecieru
pomidorowego, czosnku i słonecznika. Najlepiej smakuje na drugi dzień kiedy
się wszystko przegryzie.
pozdrawiam
Beata
|