Data: 2007-10-11 08:46:19
Temat: Re: Przekąska bez cukru
Od: "czeremcha " <c...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
A może wykorzystać wafle - takie jak na pischingera - i przesmarować je np.
miodem... Miód nie cukier, o tej porze roku jak znalazł. Można warstwy
pomiodowane przesypywać np. drobno posiekanymi albo utartymi orzechami czy
migdałami. Nie trzeba tego trzymać w lodówce - rano, zimą, z reguły
niechętnie je się coś chłodnego.
Albo - wafle na słono - twarożek ze szczypiorkiem albo inaczej przyprawiony -
byle był dość suchy, żeby wafle zbytnio nie zmiękły. Z pastą z jajek albo
żółtego sera startego na tarce.
W sprzedaży bywają też grubsze waflo - gofry /w sklepie po sąsiedzku pod
nazwą "gofry szwedzkie" - te nie powinny szybko rozmiękać.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|