Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!n
ews.tpi.pl!not-for-mail
From: Mich <M...@c...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przepis na kapustę zasmażaną
Date: Tue, 17 Sep 2002 09:08:01 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 26
Message-ID: <3...@c...pl>
References: <am4ev3$7dq$1@news2.tpi.pl> <am5aoq$dgk$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.25.164.244
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news2.tpi.pl 1032246377 5568 213.25.164.244 (17 Sep 2002 07:06:17 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 17 Sep 2002 07:06:17 +0000 (UTC)
X-Accept-Language: en
X-Mailer: Mozilla 4.5 [en] (WinNT; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:125428
Ukryj nagłówki
methe wrote:
> Witam ,
>
> Ja to robię tak :
>
> Szatkuje sobie taka jedna kapustę i wrzucam ja do garka zalewam woda i sie
> gotuje, po jakims czasie dosypuje vegete , potem jak jest taka juz fajnie
> chrupiąca dodaje startą na grubych oczach marchew i tu w zalezności od tego
> ile jej akurat mam ale tak ze dwie srednie , potem dodaje usmazoną osobno
> kielbaske drobiowa i wszystko to dodaje do kapusty , potem koperek a potem
> to juz rozpuszczam maslo na patelni , koniecznie laciate czerwone (bo jest
> jeszcze mikselko ale to nie o nie chodzi ) i ze dwie plaskie lyzki maki , to
> szybko mieszam by nie bylo kluch i dodaje do kapusty i mieszam i to wsio .
> Mi to ogromnie smakuje a jeszcze jak jest podane ze kurczakiem w panierce z
> bulki tartej to juz wogole orgazm :))))) , no i moj syn za tym strasznie
> przepada , za kapustka oczywiscie
> ..:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
>
Ale po ugotowaniu to chyba odcedzasz tą kapustę?:)))
Mich'ata
|