Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!sgh.wa
w.pl!not-for-mail
From: Vidar <w...@b...netatonce.spamu.net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przepis na omlet po bordosku
Date: Fri, 28 Oct 2005 12:51:49 +0200
Organization: Warsaw School of Economics
Lines: 29
Sender: w...@h...telia.com
Message-ID: <djsvs6$q8$1@absolut.sgh.waw.pl>
References: <djsjt8$f57$1@inews.gazeta.pl> <djsmon$bcb$1@polsl.gliwice.pl>
NNTP-Posting-Host: h29n2fls310o968.telia.com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
User-Agent: Mozilla Thunderbird 1.0.7 (Windows/20050923)
X-Accept-Language: en-us, en
In-Reply-To: <djsmon$bcb$1@polsl.gliwice.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:251332
Ukryj nagłówki
Kondziorek wrote:
> Gosiu brzmi smakowicie ale mam jedna drobna watpliwosc
> Chyba powinno byc sosu beszamelowego
>
> Pozdrawiam
> Kondziorek
> p.s. chyba lepiej bylo jeszcze zamiescic jak zrobic sos beszamelowy bo jak
> znam zycie nie wszyscy beda wiedziec jak go zrobic a znajac niektorych
> uzyszkodnikow tej grupy to zagooglac im sie tez nie bedzie chcialo
> Poza tym duuuzy pozytyw jak dla mnie :)
>
Heh, właśnie, nie wiedziałem co to sok beszamelowy (szczerze mówiąc
myślałem że to jakiś gotowy koncentrat) no i przepis by się przydał, bo
jak kiedyś popełniłem ten sos to dziecko na mnie dziwnie patrzyło.
Proste rzeczy jak golonka, pieczona baranina (no i teraz dzięki
kondziorkowi wędzona ogonówka) mi wychodzą, a beszamel ani rusz. Na
szczęście moja druga połowa jest dobra w te klocki :)
A z tym googlowaniem to tylko połowiczna prawda. Ja chętnie pogoogluje,
ale zawsze zastanawiam się, czy przepis który widzę jest dobry -
najczęściej mi w nim coś nie podchodzi. Tutaj natomiast jestem raczej
pewien, że przepis jest sprawdzony! ;)
Pozdrawiam,
--
Wojciech Gawrys (Vidar)
|