Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przepisy Makłowicza (OT) i nie
Date: Fri, 28 Mar 2003 23:42:12 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 40
Message-ID: <3...@w...net.pl>
References: <b5vbbp$rug$1@inews.gazeta.pl> <3...@w...net.pl>
<b5vcd0$21f$1@foka.acn.pl> <3...@w...net.pl>
<b6000e$hb8$1@inews.gazeta.pl> <3...@w...net.pl>
<3...@w...net.pl>
<2...@b...pl>
NNTP-Posting-Host: pc156.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1048891179 9481 80.50.34.156 (28 Mar 2003 22:39:39 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 28 Mar 2003 22:39:39 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.0.2) Gecko/20021216
X-Accept-Language: pl, en-us, en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:151054
Ukryj nagłówki
Użytkownik Michał Byrecki napisał:
> Ja też przesypiam. Czasami udaje mi się nagrać jakiś odcinek na
> komputer. Ale naprawdę sporadycznie. Może dla osób zainteresowanych
> tworzeniem bazy dobrze byłoby nagrywać odcinki na peceta i umieszczać w
> sieci?
Problem rodzi sie z miejscem, transferem i legalnoscia :]
> Tak szczerze mówiąc, to o wiele przyjemniej zabrać mi się do gotowania,
> jak ktoś poleci mi przepis. Na stronie Grzegorza są one bardzo fajnie
> przedstawione, i fajnie się je robi.
> Takie samo suche czytanie przepisów w Internecie to nie to samo.
> Większość to takie same suche informacje :"weź to i to, dodaj tego,
> potem tamtego, przerzuć gdzieśtam. Po 30 minutach zjedz. Podaj z
> czymśtam". do tego większość bez obrazków. Nie wiem, ale to jakos nie
> pobudza mojej weny twórczej. Podobnie zresztą jak program p. Kuronia,
> którego widziałem może łącznie wogóle ze 30 minut.
Akurat, to mozna zmienic, zawsze mozna cos ladnie napisac i zrobic
zrzuty z potrawy :-) w sensie zrzuty ekranowe przedstawiajace
poszczegolne czynnosci czy tez samo dzielo.
> Dlaczego to piszę? Może naprawdę warto byłoby wykorzystać materiały
> filmowe TV do stworzenia strony z przepisami o której mówicie? Jak można
> sobie obejrzeć, jak dana potrawa wygląda, jak się ją przyrządza, to jest
> to. Nawet wtedy, gdy p. Makłowicz podaje niezgodne informacje dotyczące
> historii kuchni polskiej ;-) , to i tak jest to bardzo fajnie
> opracowane. Jak mam okazję, to oglądam.
Ja tez, ale czesciej spie :)))
>
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
|