Data: 2002-09-03 20:39:18
Temat: Re: Przepisy na masę do wafla!
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Paolo wrote:
>
> Witam
> Post, który wczoraj umieściłem na grupie nie został zrozumiany przez was
> tak jak ja chciałem i stał sie powodem głupiej dyskusji.
Paolo wrote:
>
> Witam
> Post, który wczoraj umieściłem na grupie nie został zrozumiany przez was
> tak jak ja chciałem i stał sie powodem głupiej dyskusji. Nie zawsze jezyk
> jest tak giętki i powie co zamyśli głowa. Przepraszam za nieprecyzyjne
> napisanie postu.
> Chciałem abyście się ze mną podzielili waszymi ciekawymi przepisami na
> masę do wafla.
> Dziękuje z góry.
>
> Pozdrawiam
> P@weł
Zaraz glupiej. Po prostu smiesznej, nie badz taki sztywny, jak ten
andrut. A jesli chodzi o mase, to takie znam:
1. Karmel ze skondensowanego mleka gotowanego w puszcze
2. Kawalek gorzkiej czekolady roztopic w garnuszku w kapieli wodnej z
jednaka iloscia smietanki kremowki (np. 100gr + 100 ml). Gdy plynne i
polaczone, schlodzic i gdy zimne, ale nie sztywne, ubic na krem mikserem.
2. ubic dwa bialka, gdy sztywne, dodac 60 gr cukru, znow ubic, az
lsniace. Dodac i wymieszac bez ubijania 20 gr cukru. Rozsmarowac mase na
jednym waflu, przykryc drugim i wstawic do nagrzanego pieca (135°C) i
piec/suszyc, az masa sie zezloci, okolo 1 godziny. Wylaczyc piec i
zostawic do wystygniecia. Mozna wmieszac w mase orzechy lub migdaly.
Kroic ostrym nozem z zabkami (zombkami).
3. zrobic mus cytrynowy i rozprowadzic miedzy dwoma waflami, kroic i
podawac niedlugo po rozsmarowaniu. tu przepis na mus (ja bym zrobila
polowe tego przepisu)
http://groups.google.com/groups?q=mus+cytrynowy+grou
p:pl.rec.kuchnia+author:bassett&hl=en&lr=&ie=UTF-8&s
elm=3B4DDC5B.404E78DC%40west.net&rnum=1
4. tak samo z czekoladowym musem, tu przepis Zolzy:
http://groups.google.com/groups?hl=en&lr=&ie=UTF-8&t
hreadm=38F655BA.250842A1%40west.net&rnum=3&prev=/gro
ups%3Fq%3Dmus%2Bczekoladowy%2Bgroup:pl.rec.kuchnia%2
Bauthor:bassett%26hl%3Den%26lr%3D%26ie%3DUTF-8%26sel
m%3D38F655BA.250842A1%2540west.net%26rnum%3D3
Magdalena Bassett
|