Data: 2011-10-03 19:54:38
Temat: Re: Przetwory z cukinii
Od: "Stokrotka" <o...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Można też położyć na blaszce i na papierku do pieczenia
> plastry obranej cukini, ale pokrojonej jakby poziomo,
> na tym może być nawet rozlatujący się gatunek ryby,
> z nawu plaster cukini.
> Można pszykryć też paierem do pieczenia, żeby suhe nie było.
> I upiec.
> Czymś tam zalać.
> Nie wykwintne , ale jadalne.
> Pszyprawy jak dla ryby.
Rybę kroisz na 2 - 3 kawałki, cukinię wzdłuż
też proporcjonalnie do wielkości kawałkuw ryby,
bo cukinia też po upieczeniu mięka
i większego kawałka na raz nie podasz.
> --
> (tekst w nowej ortografi: ó->u, ch->h, rz->ż lub sz, -ii -> -i)
> Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo,
> nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
> http://reforma.ortografi.w.interia.pl/
|