Data: 2000-06-12 07:08:10
Temat: Re: Przypalone mleko
Od: "Dana" <d...@n...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Jader <j...@p...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:8hqi79$hsg$...@f...man.torun.pl...
> Użytkownik Dana <d...@n...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:3940c459$...@n...vogel.pl...
> > Szkoda, ze nie jedziesz przez Klodzko, bo dalabym Ci dla Anetka cala
> > kamionke wlasnorecznie nakiszonych malosolnych.
> >
>
> A w koncu ktos napisal jak sie te malosolne robi? Moze puscisz farbe? Bo
mi
> zawsze zwykle kiszone wychodza...
> Jader
Na litr wody - 1 lyzka stolowa soli, koper (niekoniecznie z kwiatostanem,
ale najlepiej), kilka zabkow czosnku. Zalewam ogorki ciepla solanka,
najlepsze sa po 24-30 godzinach (ja takie najbardziej lubie).
Przepis jest wielokrotnie sprawdzony.
--
DanaB
http://www.kuchnia.com.pl
Och, gdyby tak ktos chcial jesc to co ugotuje...
|