« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2009-03-30 10:39:09
Temat: PstrągWitam,
zwracam się do Was z uprzejmą prośbą o podanie ciekawego pomysłu na
przyrządzenie pstrąga.
Pozdrawiam
Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2009-03-30 12:53:19
Temat: Re: PstrągUżytkownik Agnieszka napisał:
> Witam,
> zwracam się do Was z uprzejmą prośbą o podanie ciekawego pomysłu na
> przyrządzenie pstrąga.
>
najprościej - do środka włożyć kawałek masła, różyczkę brokuła i gałązkę
rozmarynu. Zawinąć w folię, upiec.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2009-03-30 13:06:13
Temat: Re: Pstrąg
Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@h...pl> napisał w wiadomości
news:49d0c0bc$1@news.home.net.pl...
> Użytkownik Agnieszka napisał:
> > Witam,
> > zwracam się do Was z uprzejmą prośbą o podanie ciekawego pomysłu na
> > przyrządzenie pstrąga.
> >
> najprościej - do środka włożyć kawałek masła, różyczkę brokuła i gałązkę
> rozmarynu. Zawinąć w folię, upiec.
Gdy byłem chłopakiem łapałem w ręce pstrągi, brzany, jelce na rzece w
górach. Najlepsze były panierowane smażone na masełku.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2009-03-30 13:13:45
Temat: Re: PstrągPanslavista pisze:
> Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@h...pl> napisał w wiadomości
> news:49d0c0bc$1@news.home.net.pl...
>> Użytkownik Agnieszka napisał:
>>> Witam,
>>> zwracam się do Was z uprzejmą prośbą o podanie ciekawego pomysłu na
>>> przyrządzenie pstrąga.
>>>
>> najprościej - do środka włożyć kawałek masła, różyczkę brokuła i gałązkę
>> rozmarynu. Zawinąć w folię, upiec.
>
> Gdy byłem chłopakiem łapałem w ręce pstrągi, brzany, jelce na rzece w
> górach. Najlepsze były panierowane smażone na masełku.
>
>
Teraz już nie łapiesz?
--
Linuks to system dla myślących użytkowników.. Ja
A Debian jest pierwszym sekretarzem tego
systemu... Również ja
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2009-03-30 13:46:23
Temat: Re: Pstrąg
Użytkownik "jadrys" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
news:gqqgj8$svj$1@news.onet.pl...
> Panslavista pisze:
> > Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@h...pl> napisał w
wiadomości
> > news:49d0c0bc$1@news.home.net.pl...
> >> Użytkownik Agnieszka napisał:
> >>> Witam,
> >>> zwracam się do Was z uprzejmą prośbą o podanie ciekawego pomysłu na
> >>> przyrządzenie pstrąga.
> >>>
> >> najprościej - do środka włożyć kawałek masła, różyczkę brokuła i
gałązkę
> >> rozmarynu. Zawinąć w folię, upiec.
> >
> > Gdy byłem chłopakiem łapałem w ręce pstrągi, brzany, jelce na rzece w
> > górach. Najlepsze były panierowane smażone na masełku.
> >
> >
>
> Teraz już nie łapiesz?
Wtedy jeszcze nie wiedziałem, że łapanie w ręce to kłusownictwo, a na wędkę
nie...
Myślę, że sam na sam z rybą to było bardziej szlachetne, niż oszustwem na
haczyk... :-))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2009-03-30 16:15:48
Temat: Re: PstrągPanslavista pisze:
> Myślę, że sam na sam z rybą to było bardziej szlachetne, niż oszustwem na
> haczyk... :-))
A kupowanie w sklepie za pieniądze to nie oszustwo? ;)
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2009-03-30 16:29:01
Temat: Re: PstrągPanslavista pisze:
> Użytkownik "jadrys" <a...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:gqqgj8$svj$1@news.onet.pl...
>> Panslavista pisze:
>>> Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@h...pl> napisał w
> wiadomości
>>> news:49d0c0bc$1@news.home.net.pl...
>>>> Użytkownik Agnieszka napisał:
>>>>> Witam,
>>>>> zwracam się do Was z uprzejmą prośbą o podanie ciekawego pomysłu na
>>>>> przyrządzenie pstrąga.
>>>>>
>>>> najprościej - do środka włożyć kawałek masła, różyczkę brokuła i
> gałązkę
>>>> rozmarynu. Zawinąć w folię, upiec.
>>> Gdy byłem chłopakiem łapałem w ręce pstrągi, brzany, jelce na rzece w
>>> górach. Najlepsze były panierowane smażone na masełku.
>>>
>>>
>> Teraz już nie łapiesz?
>
> Wtedy jeszcze nie wiedziałem, że łapanie w ręce to kłusownictwo, a na wędkę
> nie...
> Myślę, że sam na sam z rybą to było bardziej szlachetne, niż oszustwem na
> haczyk... :-))
>
>
Chyba największe oszustwo to łapanie prądem. Ryba kompletnie bez szans..
--
Linuks to system dla myślących użytkowników.. Ja
A Debian jest pierwszym sekretarzem tego
systemu... Również ja
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2009-03-30 16:33:39
Temat: Re: Pstrąg
Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:gqqrnn$6fe$4@nemesis.news.neostrada.pl...
> Panslavista pisze:
>
> > Myślę, że sam na sam z rybą to było bardziej szlachetne, niż oszustwem
na
> > haczyk... :-))
>
> A kupowanie w sklepie za pieniądze to nie oszustwo? ;)
>
> Ewa
Hm, ale nie ta świeżość.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2009-03-30 18:22:57
Temat: Re: PstrągAgnieszka pisze:
> Witam,
> zwracam się do Was z uprzejmą prośbą o podanie ciekawego pomysłu na
> przyrządzenie pstrąga.
Dzień wcześniej zaraz po usunięciu brudu, łusek itp. skrapiam obficie
sokiem z cytryny i solę, do środka wkładam dużo pietruszki naciowej (moi
znajomi wkładają koperek, ale ja wolę pietruchę) i płatki czosnku. Tak
to trzymam przez noc w woreczkach w lodówce, na drugi dzień panieruję
(całość) i piekę na masełku.
mamqa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2009-03-30 21:19:20
Temat: Re: PstrągDnia Mon, 30 Mar 2009 12:39:09 +0200, Agnieszka napisał(a):
> Witam,
> zwracam się do Was z uprzejmą prośbą o podanie ciekawego pomysłu na
> przyrządzenie pstrąga.
>
>
> Pozdrawiam
> Agnieszka
Nie bede odkrywczy - pstrag na masle ale duszony(?) Smaku w moim odczuciu
zawsze dodawalo mu maslo wyrobione z czosnkiem i natka pietruszki. Pamietam
ze szczegolnie mi smakowal pstrag grilowany "na karku" - grzbietem do gory
z takim maselkiem w srodku, najlepiej go podowali w Toruniu w knajpie
(nieistniejacej) salonik. Jezeli bedziesz blizej zainteresowana sposobem
podania, zapraszam na rozwiniecie :)
K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |