Data: 2004-02-01 20:54:50
Temat: Re: Ptysiowe zakaski
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dorota*** wrote:
>
> Ja wolę nadzienie z pieczarek smażonych z cebulą lub z mięsem, suto posypane
> (oba rodzaje) żółtym serem.
> A na zimno = z serkami typu fromage ( z ziołami, przyprawami, papryką itd) .
> Chociaż na zimno lepszy groszek ptysiowy nadziewany serkiem.
>
> Dorota
Owszem, z grzybami i cebula tez sa bardzo dobre. Tak tez robie male
gniazdka z ciasta francuskiego.
A jak nadziewasz groszek ptysiowy?
Dzis bede robic smazone ptysie z serem i ziemniakami jako dodatek do
pieczeni. Ciasto robi sie tak samo, jak na zwykle ptysie, potem dodaje
sie do niego startego sera, ziemniakow pure, przypraw (ja dodaje rowniez
kminku), i miesza. Kulki tego ciasta smazy sie w glebokim oleju jak
paczki (ponczki).
Magdalena Bassett
|