Data: 2006-10-11 18:24:54
Temat: Re: Pumpkin pie - pytanie
Od: "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In news:ege429$22g$1@arwena.connecta.pl, medea wrote:
> W przepisie Magdaleny Basset na pumpkin pie na nadzienie potrzebne są
> 2 szklanki zmiksowanej dyni. Czy ktoś robił to ciasto i wie, jaka to
> ma być dynia - ugotowana, upieczona, surowa? Byłabym wdzięczna za
> odpowiedź, najlepiej autorki przepisu :-).
Kurczę, to ja się nie nadam, co? :-)
Robiłam to ciasto w zeszłym roku. Dynię przekroiłam na pół, wydrążyłam
pestki, owinęłam folią aluminiową i upiekłam w piekarniku. Bodajże 180C,
ale nie pamiętam jak długo.
Nawet jeszcze mam zdjęcie na dowód. :-)
http://babelfish.republika.pl/kuchnia/DSC08843.jpg
Hania
--
......................
Beauty is in the behind of the beholder. [Pickles]
|