Data: 2008-04-03 02:06:12
Temat: Re: Puree z grochu - do golonki.
Od: "Dariusz K. Ładziak" <l...@w...pdi.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dorota *** wrote:
> - po prostu w mojej
> karierze najlepsz? golonke kojarze wa?nie w Pu?tusku, dalej jest hotel i
> restauracja "Zacisze" w Rymanowie-Zdroju, hotelik z restauracja
> "Rysienka" w Lipowicy pod Dukl?
>
> Polecam równie? bar Taurus na trasie Pilzno-Tarnów (nie przy Tarnowie, tylko
> prawie przy Pil 1/4 nie) - nie znam pu?tuskiej restauracji, ale ta z Rymanowa do
> Taurusa sie nie umywa :-)
Lepsza jak w Rymanowie - Zdroju? To zaczyna być ciekawe, trochę mi w bok
od trasy ale może wypróbuję. A w Płtusku to naprawdę klasa mistrzowska -
ani golonka ani zasmażana do niej kapusta z kminkiem (a czasem dla
odmiany bigoos) nie powstają jednego dnia - wszystko musi się u nich w
sosie odstać i smaku nabrać. Zdaża mi się specjalnie z Warszawy do
Pułtuska na golonkę pojechać.
--
Darek
|