Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: <i...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pytania
Date: 5 Nov 2001 14:35:19 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 62
Message-ID: <3...@n...onet.pl>
References: <0...@p...pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1004967319 26968 192.168.240.245 (5 Nov 2001 13:35:19 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 5 Nov 2001 13:35:19 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 212.161.97.55, 213.180.130.21
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.5; Windows NT 4.0; FIL IE 5.01 SP1 PROD
1.1.0)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:78672
Ukryj nagłówki
> Mam pytania....
> >Zamoczyc na noc, odcedzic i ugotowac obie fasole do miekkosci.
> >Polowe ugotowanej fasoli ubic na puree kopystka..
> >Polaczyc cala fasole, puree, imbir, czosnek, pomidory,sol, maslo, smietane, i
> >
> >garam masala.
> >Gotowac 30 min na slabym ogniu.
> Jak to gotowac??? Co gotowac???? przeciez to bedzie bardzie stale chyba. Moze
> smazyc???
> Chyba ze przez smietane bedzie takie rzedkie do gotowania???
o ile pamietam, to ta rozdrobniona/puree fasola daje wodnistosc, a woda
troszeczke podlac mozna, gdy wydaje sie za geste
>
>
> >Polozyc na wierzchu przed podaniem maslo albo zrobic tarka.
> >Rozgrzac olej, dodac cebule, smazyc do zbrazowienia.
> >Dodac cayenne, natychmiast dodac do ugotowanej juz fasoli.
> I to zgestenieje???
o co teraz pytasz fasole czy te cebule?
> I na wierzch wtedy te cebulke???
tak
Czy wymieszac????
traktuj tarka/maslo jak my uzywamy pietruszki do zupy
niektorzy mieszaja, niektorzy nie
I po co na wierzch to
> maslo, jak potem jest wymieszac???
potrawa ma wtedy inna konsystencje
>
>
> Sorry za pytania,
> ale ja poczatkuje w zakresie kuminu itp i nie lapie chyba wszytskiego...
>
ten kumin to tylko wymowka, zeby sprobowac inaczej smakujace potrawy
ale przyznam sie, ze nie raz szorowalam gary (nierdzewne na szczescie) po
gotowaniu curry o ktorym zapomnialam
poeksperymentuj, nie z proporcjami ale z technikami i na pewno sie uda :-))
powodzenia
iza
> Monisiatko
> --
> ============= P o l N E W S ==============
> archiwum i przeszukiwanie newsów
> http://www.polnews.pl
> ----- od 28.08 - nowa, lepsza wersja -----
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|