Data: 2001-01-12 08:37:07
Temat: Re: Pytanie
Od: "Joanna Duszczynska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "busek" <b...@p...wp.pl> napisal...
> skladniki nadzienia
> watrobka indyczki 10dkg bulki tartej 3 lyzki masla 3 jajka po 6 dkg
> rodzynek i
> migdalow 3 lyzki smietany 12% szczypta bialego pieprzy galki
> muszkatalowej
> tymianku 2 utluczone gozdziki 1/2 lyzka cukru lub lyzeczka miodu sol
>
> rodzynki umyc namooczyc w herbacie migdaly obrac pokroic w cienkie paski
> wotrobke oplukac osaczyc posiekac dodac miekkie maslo zoltka i dokladnie
> utrzec
> wymieszac z bulka tarta dodajac ja porcjami wrzucic rodzynki i migdaly
> doprawic
> cukrem pieprzem galka gozdzikami tymiankiem i sola bialka ubic na
> sztywno piane
> i delikatnie polaczyc z nadzieniem gdyby byla za malo pulchne dodac
> smietany
> nadzieniem wtypelnic podgardle i zaszyc jak zostalo nadzienie mozna je
> wlozyc do
> wnetrza
Podobnego nadzienia uzywam do kurczaków - wychodza pysznosciowe... ;-)))
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|