Data: 2003-11-28 13:03:02
Temat: Re: Pytanie o lasagne
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Joanna:
> Kochani,
> 1. CZY sos beszamelowy kładzie się pod każdą warstwę np. szpinaku czy jako
> osobną warstwę
jak robisz z "dachówek" (płyt makaronowych), to tak. Zresztą zależy to
od konzystencji warstw. Jak dość płynne, to beszamelu nie musisz tak
dużo dawać.
> 2. CZY zapieka się tą pychotkę przykrytą czy odkrytą (robiłam w brytwancs
> żaroodpornej i miałam strasznie suche brzegi makaronów- piekłam w odkrytej)
za mało wody. W końcu jakoś ten makaron musi się ugotować. Możesz
zresztą (czasem tak robię) zapiekać pod przykryciem i na 10min przed
końcem odkryć, coby góra była chrupiąca.
> 3. CZY można wymieszać i zrobić np. warstwę zieloną i warstwę czerwoną na
> przemian - dobre to będzie??
ładniej wygląda nieprzetrawione.
> Tym co nie jedli polecam takie danko tych co kochają lasagne proszę o radę.
jadam raz na miesiąc, przynajmniej. A Danki nie znam.
Waldek
|