Data: 2000-02-01 18:53:11
Temat: Re: Pytanie o slowka/Przepis na kruche ciasto
Od: Antoni Goldstein <a...@z...mimuw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Przemyslaw Koziarski <p...@k...net.pl> wstukal(a) pracowicie:
>> E, nieprawda. W Polsce z tych rzeczy można dostać esencję waniliową
> (aromat)
>> w płynie (ops, przepraszam, wanilinową), ale też po prostu wanilię w
> laskach
>> (np. Kotanyi).
> Co nieprawda:)) To kup mi prawdziwy cukier waniliowy. Pomijam Kotanyi
> "cukier z prawdziwa wanilia" bo on nie jest aromatyzowany tylko pylek ze
> srodka wanilii jest w tym cukrze, co niestety niekorzystnie wplywa na kolor
> wiekszosci jasnych rzeczy, do ktorych mozna toto dodac.
Ja (a raczej mój ojciec) robię to tak, że laski wanilii trzymam w słoiczku z
cukrem pudrem. Świetnie przesiąka aromatem.
--
Antek Goldstein
(goldi _at_ students.mimuw.edu.pl)
,---------------------------------------------------
--. ___/___
| 'We want you as allies'. | ======< 102 >
| 'That can never be, for we will not serve you.' | /o-o-o-d-o-o-b-o-\
`---------------------------------------------------
--' \8oooooooooooo8/
|