Data: 2012-01-31 18:42:36
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 31 Jan 2012 13:31:44 +0100, medea napisał(a):
> W dniu 2012-01-31 12:20, Lebowski pisze:
>>
>> Masz wogle pojecie co potem jesz, jak wyprazysz taka ilosc emulgatora
>> jaka jest w masle?
>>
>
> BTW emulgatory są w utwardzanych sztucznie tłuszczach roślinnych, a nie
> zwierzęcych.
Jajecznicę i jajka sadzone smażę tak: najpierw rozgrzewam minimalną ilość
oleju, dodając masło kiedy olej się już rozgrzeje. W miarę rozgrzewania
masło się topi w tym oleju, wtedy szybko mieszam oba tłuszcze, wlewam jajka
i smażę. Dzięki temu masło nie zdąży sie rozgrzać na tyle, aby mogło się
przypalić, a nadaje smak potrawie.
Nadal nie widzę Łebowskiego!
|