Data: 2001-04-23 14:48:00
Temat: Re: Pytanie - wrzody
Od: "Monika Bacinska-Wojewódka" <m...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Tib" <c...@i...pl> napisal w wiadomosci
news:3AE4390C.111B173E@ikp.pl...
> problem-jej Ojcu pekl wrzod na zoladku,okolo tygodnia temu,i doslownie
> boi sie jesc,a moja kolezanka nie ma pojecia,czym go karmic.W zwiazku z
> tym mam pytanie-co powinna gotowac,a czego unikac?Chcialaby jakos
Na stronie www.kulinaria.pl jest dzial diety, tam jest to opisane bardzo
wyczerpujaco. Duzo jest tez przepisow w starej tradycyjnej ksiazce Kuchnia
Polska (takiej, z ktorej korzystali nasi Rodzice, na pewno ma to w domu),
tam tez jest dzial diety. Sama korzystalam z obu zrodel w marcu b.r bo moj
Tata mial klopoty z Helicobacter (lagodniejsza wersja choroby).
Ogolnie i w skrocie na pewno nie wolno jesc surowizny, przypraw, gazowanych,
wzdymajacych, smazonych.
W ostrym stadium to chyba tylko gotowane kartofelki puree, gotowany indyk,
suchary, slaba owocowa herbata.
:-) Monika
|