Data: 2000-07-19 03:57:43
Temat: Re: Pytanko(grill i warzywka).
Od: "f." <f...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
<a...@v...pl> wrote in message
news:5KJc5.12453$pD2.243383@news.tpnet.pl...
> Czy ktos ma pomysl jak fajnie i smacznie upiec na grillu
> kabaczka/cukinie????
> Jakie przyprawy dodac i jak piec aby sie nie porozpadalo.
> Anula:))
>
Ja robie tak : Kroje cukinie na pol wzdluz, a potem te polowki na pol a
potem w poprzek na pol... Masz z kazdej 8 kawalkow, marynuje je w occie
balsamicznym i oliwie. Klade na gril w poprzek rusztu, zeby nie wpadaly w
szpary, pieke moze pare minut z jednej strony, przekrecam na druga. Nigdy
nie pieke samej cukini ale razem z papryka zielona i czerwona, cebula,
eggpalntem ( czyli oberzyna ) i razem wszystko marynuje przedtem w
plastikowym woreczku przez pare godzin w lodowce... Takie grilowane warzywa
mozna jesc na zimno lub na cieplo..
|