Data: 2002-06-02 14:49:50
Temat: Re: Pytanko laika
Od: "vefour" <v...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Bardzo klasyczna szkoła uczy, ze na zimno. Ja lubie najbardziej krem na
zimno, ale z goraca skorupka.
jak chcesz sobie urozmiac zycie, to w tej smietanie, o ktorej pisala Magda,
mozesz zamist albo obok wanilii dac rozne substancje, np. herbate jasminowa
(pamietaj, aby odcedzic), roze etc. Aha, ja wanilie rozkrawam od razu i tak
ja gotuje..
V.
Użytkownik "Marcin S" <m...@e...pw.edu.pl> napisał w wiadomości
news:adbkft$j8o$1@julia.coi.pw.edu.pl...
> Czy creme brulee (wybaczcie brak francuskich 'kresek' i 'daszkow' nad
> literkami, wiem, ze taka pisownia uraga wszelkim normom) podaje sie na
> cieplo czy na zimno? W ksiazkach kucharskich pisza, ze na zimno, ale z
tego
> co kojarze czasami jest na cieplo (np. warszawski Blikle?). Jak to powinno
> byc? Przy (tak zwanej) okazji bardzo slicznie poprosze o dobry,
WYPROBOWANY
> przepis na wyzej wymienione cudo.
> Z gory dziekuje,
>
> Marcin
>
>
|