Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "eM eL" <b...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: [REQ] Przepis na sos Jack Daniel's
Date: Sun, 8 Aug 2004 20:02:02 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 27
Message-ID: <cf60rp$fls$1@inews.gazeta.pl>
References: <cf4udf$2336$1@mamut1.aster.pl> <cf5q1b$l3e$1@inews.gazeta.pl>
<cf5u02$2pfo$1@mamut1.aster.pl>
NNTP-Posting-Host: client196.fwdc1.hawkcommunications.com
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1091995322 16060 172.20.26.234 (8 Aug 2004 20:02:02 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 8 Aug 2004 20:02:02 +0000 (UTC)
X-User: badbatz
X-Forwarded-For: 172.20.6.162
X-Remote-IP: client196.fwdc1.hawkcommunications.com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:210472
Ukryj nagłówki
Tito <t...@p...com> napisał(a):
> Dzieki, ale nie wiem czy przeczytales komentarze na tej stronie osob które
> skorzystały z tych receptur.
> Sądząc po komentarzach to ten sos ma wiele wspólnego z tym orginalnym.
>
Czytalem, ale moja odpowiedz byla bardziej w stylu - poszukaj...Google
wywala mnostwo rzeczy na ten temat, niekoniecznie pod naglowkiem "Friday's"
ale sprobuj np. "bourbon +sauce"
Sprobuj gestego sosu sojowego "thick soy sauce" a nie normalnego sosu
sojowego w tamtym przepisie, nota bene. I chyba zageszczac trzeba dluzej,
az wyjdzie "sos" a nie woda" (smiesza mnie komentarze od "doswiadczonych
kucharzy" na tej stronie, BTW.)
Osobiscie nie gustuje w tej padlodajni wiec ciezko mi cos powiedziec o danym
sosie (daja okropne dla mnie, okropnie sztampowe "jedzenie") ale de
gustibus...Moze w PL jest w TGIF inaczej choc nie sadze. (No i ta prostacka
nazwa - "Thanks God It's Friday" - Boze moj!!!)
--
><eM eL><Washington, D.C.><
><There are lies, damned lies and statistics><
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|