Data: 2003-09-09 14:10:58
Temat: Re: Racuchy ze śliwkami?
Od: "Grazyna" <m...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja robie ze sliwkami i sa pyszne:
2 jajka, mleko, maka troche cukru, lyzeczka proszku do pieczenia. Mieszam to
wszystko dodajak\c produktow plynnych i sypkich tyle, zeby ciasto bylo
geste, ale zeby z lyzki sie wylewalo. Klade mala chochelka na goracy olej. W
czasie kiedy sie smaza, nakladam przepolowione sliwki. Zwykle kiedy sliwki
nalozone, to i racuszki od dolu rumiane, wtedy tylko odwrocic je i dosmazyc
z drugiej srtony.
Mniam
Grazyna
Użytkownik "Eulalka" <e...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bj2pca$2nad$5@news2.ipartners.pl...
> Jak w temacie. Dostałam trochę śliwek od tesciów. Na przetwory za mało a
> na surowo młodsza latorośl nie lubi. Racuchy jedzą zawsze więc przyszło
> mi do głowy takie racuchy ze śliwkami dpalić. Ale czy śliwki się aby
> nadają? Robił ktoś? A może macie jakieś inne szybkie pomysły (takie
> kolacyjne, ale ciasto odpada - nawet z piernika w proszku robię zakalca
> :-( )
>
> Eulalka
>
|