Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Re.Zupa grochowa
Date: Tue, 12 Feb 2002 15:53:30 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 36
Message-ID: <a4bac3$aij$1@news.tpi.pl>
References: <3...@n...onet.pl>
Reply-To: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl>
NNTP-Posting-Host: pa106.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 1013525700 10835 213.76.32.106 (12 Feb 2002 14:55:00 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 12 Feb 2002 14:55:00 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:95757
Ukryj nagłówki
Użytkownik <t...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3172.00000450.3c68e4c6@newsgate.onet.pl...
> Przepraszam ale dopiero dzisiaj tj.12.02 odczytalem
poczte(awaria sieci
> internetowej na osiedlu).Jak widze specjalnych rarytasow w
przepisach zupy
> grochowej nie ma.Jarska zupa grochowa bez miesa?To chyba tylko
kucharz wyjal
> przed podaniem i sam zjadl.Ha ha ha.Nie wyobrazam sobie jak
mozna ugotowac taka
> zupe bez miesa.Na kostkach rosolowych???.
> Jak widze sa dwa sposoby - mowie o grochu suchym - gotowana z
grochu luskanego
> lub nieluskanego.Mozna uzyskac maz!? lub wyczowalny groch
nieluskany.Nie wiem
> jak Wy ale ja do tej zupy nie dodaje warzyw oprocz
ziemiakow.Kiedys na dzialce
> zostaly mi z grila kawalki szaszlykow z wolowiny ktore
wrzucilem do
> grochowki.Wiecie ze ta zupa byla nasjlepsza?Swiezo uwedzone -
zgrilowane -
> miesko.Grilowalem na drewnie lesnym nie weglach.Mysle ze mieso
powinno miec tez
> zapach(nie stechly!!!).Co wy naw to?Sadze ze grochowka nie jest
dla jaroszy?
>
> Pozdrawiam
> Stanislaw
> Zastepczy kucharz domowy.
Uważam, że pieczenie , czy nawet wędzenie na leśnych drwach jest
niewłaściwe,
bo zostaje sadza i posmak żywicy
pozdr.Alex
|