Data: 2002-02-12 14:53:30
Temat: Re: Re.Zupa grochowa
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <t...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3172.00000450.3c68e4c6@newsgate.onet.pl...
> Przepraszam ale dopiero dzisiaj tj.12.02 odczytalem
poczte(awaria sieci
> internetowej na osiedlu).Jak widze specjalnych rarytasow w
przepisach zupy
> grochowej nie ma.Jarska zupa grochowa bez miesa?To chyba tylko
kucharz wyjal
> przed podaniem i sam zjadl.Ha ha ha.Nie wyobrazam sobie jak
mozna ugotowac taka
> zupe bez miesa.Na kostkach rosolowych???.
> Jak widze sa dwa sposoby - mowie o grochu suchym - gotowana z
grochu luskanego
> lub nieluskanego.Mozna uzyskac maz!? lub wyczowalny groch
nieluskany.Nie wiem
> jak Wy ale ja do tej zupy nie dodaje warzyw oprocz
ziemiakow.Kiedys na dzialce
> zostaly mi z grila kawalki szaszlykow z wolowiny ktore
wrzucilem do
> grochowki.Wiecie ze ta zupa byla nasjlepsza?Swiezo uwedzone -
zgrilowane -
> miesko.Grilowalem na drewnie lesnym nie weglach.Mysle ze mieso
powinno miec tez
> zapach(nie stechly!!!).Co wy naw to?Sadze ze grochowka nie jest
dla jaroszy?
>
> Pozdrawiam
> Stanislaw
> Zastepczy kucharz domowy.
Uważam, że pieczenie , czy nawet wędzenie na leśnych drwach jest
niewłaściwe,
bo zostaje sadza i posmak żywicy
pozdr.Alex
|