Data: 2001-11-01 18:08:05
Temat: Re: Re: rogaliki orzechowe-przepis
Od: b...@d...com.pl (Herbatka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "PatryCCCja" <k...@s...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, October 31, 2001 10:32 AM
Subject: Re: Re: rogaliki orzechowe-przepis
> MechaGodzilla wrote:
>
> > jak marcinskie to z bialym makiem rzecz jasna...
>
> bialy mak? co to? pierwsze slysze...
>
> pat
> --
> Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
> PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
> SPINACZ http://www.spinacz.pl/
Bialy mak to taka odmiana maku w kolorze - hmm - powiedzmy kremowym -
smakuje nieco delikatniej niz zwykly mak - z tego, co wiem jest teraz b.
rzadko uzywany. Tradycyjnie robi sie z niego i migdalow farsz do rogali
marcinskich. Niestety niewielu cukiernikow obecnie stosuje sie do tej
tradycji - a szkoda.
Herbatka
galeria grupy kulinarnej: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
jesli chcesz dodac do niej swoje zdjecie - przeslij je na adres:
b...@d...com.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|