Data: 2012-02-10 08:34:21
Temat: Re: Robot do kuchni
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka wrote:
> Dnia Thu, 09 Feb 2012 15:30:40 +0100, krys napisał(a):
>
>> Ikselka wrote:
>>
>>
>>> specjalnie prosty, ale mocarny, choć nietani - żeby w końcu ręce
>>> odciążyć od wyrabiania ciasta. I to był strzał w dziesiątkę.
>>
>> A ile ciasta daje radę na raz wyrobić?
>
> Robiłam z 2 kg - spokojnie daje radę, ale ważne (jak zawsze zresztą) żeby
> zaczynać wtedy od najniższej prędkosci unikajac tym samym rozpylenia mąki
> - i stopniowo zwiększać prędkość; nie wolno używać tych najwyższych biegów
> do wyrabiania gęstego ciasta hakiem, zresztą na obudowie jest ściąga o
> końcówkach i prędkościach, więc nic się nie pomyli.
> No i - ma moc 1400W, a nie 1200, jak napisałam poprzednio.
Dzięki. Cenę ma zacną;-)
>
>> I który to?
>
> http://www.youtube.com/watch?v=YlrdoQFaAQ8
> http://www.agito.pl/robot-kuchenny-bosch-mum-8400-
professional-1122-423757.html
> //widzę, że potaniał - ja kilka lat temu kupiłam za ponad 1800zł i to była
> najniższa cena, jaką znalazłam
Mi po głowie chodził Kenwood, ale cena zabójcza.
http://www.agito.pl/mikser-kenwood-km-020-chef-
titanium-2507-515356.html?cid=1122
>
>
>> Ja to sobie marzę o takim półprzemysłowym, żeby pociągnął przez 20 minut
>> chleb z 3 kg mąki...
>
> No ja też... Ale 2 kg to też niemało, 10 minut i wyrobione. Można puścić
> maszynę 2 razy po 1,5kg.
No niby można. Ale za takie pieniądze, to ja bym juz luksusu chciała;-)
A optymalna porcja to dla mnie cały piekarnik na raz.
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|