Data: 2004-12-09 14:06:07
Temat: Re: Rolada boczkowa
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Cały kawałek mięsa wpierw trzeba oczyścić z chrząstek jeżeli takowe są
(trzeba
> je wykroić jak najmniej inwazyjnie, żeby nie było sitko z mięsa)
> Potem mięso trzeba rozkroić na trzy częsci, ale nie do końca, robimy takiego
> motylka, góre naciąć zostawiając miejsce łączenia z resztą i tak samo
następną
> warstwe, musi wyjść długi kawałek, najlepiej cienutki, żeby łatwo sie go
> zwijało.
>
> Tak jest lepiej?
> Ja nigdy nie była dobra w obrazkowym pisaniu :D
> Pozdrawiam.
Pomysł z przekrojeniem ekstra!:-) , warunek trzeba kupić "wysoki" boczek. A z
braku takowego może być "średniowysoki" i wtedy rozkroimy go tylko raz, po
środku. Wymaga to trochę precyzji lub ostrego noża. Pozdrawiam Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|