Data: 2011-12-19 19:17:09
Temat: Re: Roladki - pytanie techniczne
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
medea wrote:
> W dniu 2011-12-19 17:48, krys pisze:
>> Jest specjalna folia do pieczenia, zazwyczaj w formie rękawa. No i
>> papier do pieczenia.
>
> Do papieru by się mięso poprzyklejało, więc odpada.
Nie wiem, nie próbowałam, ale ten papier do wykładania blach nie wygląda na
przyklejający. Producent twierdzi, że do pasztecików się nadaje, to może i
do roladek?
> W przepisie jest tez
> mowa o folii aluminiowej, a ta przezroczysta folia wyglądała na filmie,
> jak ta przylegająca, nie jak rękaw do pieczenia.
Jak rękaw rozetniesz, to masz płatek (zakładam, że mogli conieco wyciąć przy
montowaniu). Ta folia z rękawów jest inna w dotyku, niż zwykła do pakowania.
Aluminiowa z definicji temperatury się nie boi, rękaw ma zakres do 200 st.,
papier wytrzymuje 220
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|