Data: 2002-04-23 13:30:23
Temat: Re: Roladki wieprzowe maklowicza
Od: Tib <c...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Mieso kroimy w poprzek wlókien na plastry grubosci 1 cm. Rozbijamy dosyc
> > cienko tluczkiem zachowujac owalny ksztalt. Kazdy posypujemy sola i
> > pieprzem, smarujemy cienko musztarda, a nastepnie warstwa startej cebuli. Na
> > wierzchu ukladamy plasterek sloninki i boczku. Kazdy plaster zwijamy w
> > rulonik i zwiazujemy niteczka. Roladki smazymy na rumiano na mocno
> > rozgrzanym tluszczu, a nastepnie przekladamy do rondelka. Patelnie, na
> > której sie smazyly, podlewamy woda, a gdy zacznie wrzec, przelewamy do
> > rondelka z miesem. Roladki dusimy na malym ogniu do miekkosci. Przed samym
> > podaniem sos doprawiamy smietana.
>
> a gdzie ogórek kiszony?
On konserwowy tam dodawal,a cebule w kosteczke.a spinac nie wiem jeszcze
czym bede,moze nabede droga kupna te jakies szpilki faktycznie ;-)
Aha, cebulę można zetrzeć, ale ja daję w
> kawałkach. No i można spiąć igłami do rolad, zamiast nitki.
> Jak patelnia taka jak moja, to można dusić dalej w patelni.
> Psia rolada, zrobiliście mi apetyt, błeee
Hyhy,ops ;-)
A za przepis bardzo dziekuje,wykorzystam i sie pozwierzam ;-)
Tib
=<Bozena Zasiadczuk>=|-mamo pomurz chomik uciekl-|
-:c...@a...pl : Icq 86181173 : GG 1287619 :-
=================================================
|