Data: 2011-10-26 23:37:46
Temat: Re: Rosół
Od: " " <e...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Stokrotka <o...@a...pl> napisał(a):
>
> >... wrzucacie mieso do zimnej wody i od samego poczatku gotujecie na
> > malutkim ogniu, czy najpierw max i jak sie zagotuje, to zbieracie szumy
> > ..i dopiero pozniej zmniejszacie ogien?
>
> Jest jeszcze 3 opcja: pszekłądam mięso do drugiego z gotującą wodą,
> a tamta pierwszą wodę wylewam.
> W tej drugiej jest odrobina soli i niekture pszyprawy.
> Ta opcja z odlewaniem pierwszej wody jest dla watrobowcuw,
> i dotyczyć może także gulaszu.
>
Witam
A jakie znaczenie ma dla wątrobowców to odlewanie wody?
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|